Werken bij 7dots

Een dag uit het leven van een 7dots Salesforce Consultant

06:30 uur – De wekker gaat en de dag kan beginnen. Ik werp een eerste blik op mijn e-mail inbox, de berichten op onze interne chat applicatie en de sociale media. De e-mails die ik alvast kan beantwoorden worden verstuurd en ik maak een klein plan van aanpak hoe ik mijn dag wil gaan invullen.

Gisteren kreeg ik te horen dat we met een nieuwe opdracht beginnen. In een voortraject ben ik samen met mijn manager bij de klant geweest om over onze werkwijze, onze diensten en de verschillenden Salesforce producten te vertellen. We gaven ook een kleine demonstratie van 1 van hun eigen processen, ingericht in Salesforce. De klant was enthousiast over onze presentatie en besloot om met ons in zee te gaan voor de implementatie.  Schitterend nieuws! Vandaag hebben we een call om de rolverdeling van de verschillende medewerkers te bespreken.

07:15 uur – Mijn zoontje van 2 wordt wakker en begint meestal spontaan zijn favoriete kinderliedjes van dit moment te zingen: vorige week was dat nog de wereldhit “De eekhoorn”, deze week word ik luidkeels getrakteerd op de klassieker “Olifantje in het bos”. Terwijl moeders nog in de badkamer staat, ga ik aan de slag met het aankleden van ons kleine zangtalent. De zwarte spijkerbroek komt tevoorschijn en we doen er nog een bijpassend shirt bij met zo’n verschrikkelijke hippe tekst erop van: “My Dad Rocks” of “Best Nephew Ever” – het zal hem natuurlijk een worst wezen, maar papa & mama vinden het hilarisch. Voordat iedereen zijn weg vervolgt richting werk, ontbijten we rustig met z’n drietjes aan de keukentafel.

08:00 uurIk kom aan bij het kinderdagverblijf en bezorg het kleine mannetje bij peutergroep “De Bootjes” voor een dag tjokvol knutselen, spelen & luisteren naar de voorleesverhalen van zijn juf. Nog even zwaaien en de rit richting het kantoor in Breda begint. Met een beetje geluk heb ik enkel nog te kampen met het staartje van de ochtendspits en kan ik lekker doorrijden. Aangekomen in Breda, parkeer ik mijn auto en stap in de lift om de rest van mijn werkdag aan de slag te gaan in een zonnige, open kantooromgeving. Binnen word ik door iedereen begroet en tank ik eerst nog even een kop koffie.

12:30 uurTijd voor de lunch! Bij ons aan tafel vind je meestal een gevarieerde groep mensen die voor verschillende deelbedrijven van onze holding iAdvise Groep werken: een leuke bende web developers, big data specialisten, Oracle APEX-ontwikkelaars, etc. Heel gezellig uiteraard, maar ook ontzettend waardevol, want wij sparren dan ook regelmatig met elkaar en krijgen zo nieuwe inzichten over een mogelijk project waar je op dat moment mee bezig bent.

Iedere werkdag staat er, verzorgd door onze Office Manager Yvette, een uitgebreide lunch op tafel met verschillende soorten brood en een groot assortiment aan beleg. We hebben ook een aantal fanatieke tafelvoetbalspelers onder ons die na de lunch regelmatig “een balletje gaan trappen” in de aangrenzende kantoorruimte.

13:00 uurConference call met het team dat aan het nieuwe project zal werken. Ook onze Belgische collega’s bellen in. Ik ga vandaag aan de slag met de initiële inrichting van de nieuwe Salesforce omgeving. Ik zal het voorlopige datamodel gaan configureren dat is opgesteld door onze architect tijdens de analyse workshops. Ook zal ik ervoor zorgen dat onze Agile tool geïnstalleerd en ingericht is zodat we allemaal weten waar iedereen op dat moment mee bezig is. Zo kan onze project manager ook de klant goed op de hoogte houden over de laatste stand van zaken.

17:00 uurIk pak mijn spullen in en maak mij klaar voor de rit naar huis. Op de terugweg bel ik nog even met mijn leidinggevende omdat ik regelmatig met hem meega voor pre-sales activiteiten en ik even benieuwd ben wat er op dit moment nog aan zit te komen voor mij.

18:15 uurEtenstijd! Gelukkig kan mijn vrouw heerlijk koken, want ik presteer het om zelfs water nog aan te laten branden… Aan tafel bespreken we nog even de werkdag en babbelt de kleine gezellig door ons heen over zijn knutselavonturen van vandaag.

19:30 uurNa zijn bad en een verhaaltje voor het slapen gaan ligt onze zoon op bed en gaat de laptop nog even open om de laatste zaken af te handelen. Ook gebruik ik deze tijd om nog wat extra “badges” te behalen via de gratis e-learning modules van Salesforce (Trailhead) en te kijken of er nog interessante content “uit het veld” te vinden is die ik binnen ons team kan delen. Binnen 7dots is er een fijne wisselwerking tussen consultants en ontwikkelaars. Ik vind het zelf ontzettend leuk om regelmatig aan te tonen dat er een hoop mogelijk is binnen het Salesforce platform zonder 1 regel code te schrijven. Daarnaast geniet deze aanpak ook meestal de voorkeur, omdat onze klanten dan het beheer van hun Salesforce omgeving zoveel mogelijk in eigen handen kunnen houden – wel zo prettig!

20:30 uurAfhankelijk van de dag, is het rond “primetime” tijd om te gaan sporten of gezellig samen op de bank een goede serie, film of documentaire te kijken. Vanavond gaan we echter verder met de plannen voor onze grote reis naar Bali, Indonesië. Morgen zit ik de hele dag bij een andere klant om de huidige Salesforce omgeving daar verder te optimaliseren & uit te bouwen. Tegelijkertijd leid ik hun admin (verder) op in het beheer van deze omgeving.

Welterusten!

Jerry

Leave a comment